Syyskasvo 2018

Tuomas Kemppainen

 

Kuka olet?

Hei! Olen Kemppaisen Tuomas, 32-vuotias perheellinen mies Jyväskylästä. Perheeseeni kuuluu puoliso, poika ja koira.

 

Mitä kuuluu ja miten töissä menee?

Hyvää kuuluu. Töissä menee mukavasti, työpaikkaa vaihdoin noin kuukausi takaperin. Vaihtelua hieman, toimii!

 

Mitä teet työksesi ja kauanko olet työskennellyt?

Työskentelen Jyväskylän kaupungilla vammaispalveluilla ohjaajana, tällä hetkellä Kortepohjan toimintakeskuksen asumisyksiköissä ryhmäkoti Torpassa, Kortteerissa ja Kämpässä. Työurani aloitin vammaispalveluilla valmistumisen jälkeen 2010. Olen työskennellyt Nevakodilla opiskeluaikoina, valmistumisen jälkeen Ahokodilla reilut kahdeksan vuotta, ja nyt täällä Kortepohjassa asumisyksiköiden puolella.

 

Miten päädyit hoitoalalle ja millainen koulutus sinulla on?

Hoitoalalle päädyin hakemalla kouluun, valmistuin ja tässä ollaan. Lähdin kokeilemaan hoitoalaa armeijan jälkeen, ja aikani rakennusmailla työskennellen, ja hyvältä valinnalta tuntui. Koulutustaustana on lukio ja lähihoitajan tutkinto. Opiskeluaikoina viimeinen vuosi meni ensihoitoon perehtyen, mutta lopulta päädyin vammaispalveluiden puolelle kuitenkin töihin.

 

Miten ylläpidät ammattitaitoasi?

Ammattitaito pysyy yllä töitä tehden, kuuntelemalla kollegoita ja käymällä työnantajan järjestämissä koulutuksissa. Työmenetelmien pohtiminen aika-ajoin tekee myös ihan hyvää ammattitaidolle.

 

Pystytkö vaikuttamaan työhösi?

Mielestäni pystyn vaikuttamaan työhöni riittävissä määrin. Autonominen työvuorosuunnittelu mahdollistaa jo paljon. Päivän kulkua voi suunnitella, toki perusasiat hoidetaan, mutta muutoin aika vapaat kädet työn suhteen ja asukkaiden ehdoilla tietty.

 

Mikä on vastapaino työllesi?

Vastapainona työlle toimii ulkoilu koiran kanssa, salitreeni ja pelailu tietokoneella. Tietty myös modernin tekniikan ihme, eli suoratoistopalvelut leffoille ja sarjoille. Kesälomilla sitten lähdetään vaeltamaan.

 

Takkatulen ääressä vai metsän siimeksessä?

Kumpikaan ei huono vaihtoehto. Metsänsiimeksessä kuitenkin mieluummin, se hiljaisuus ja rauha.